Kuipers glashandel Rotterdam-Charlois, glashard de beste

Al meer dan 200 jaar toonaangevend in glas. Een gevestigd traditioneel Rotterdams familiebedrijf dat met vakmanschap al je glasproducten levert en vakkundig plaatst.
Van inmeten tot montage, van woonhuis tot industrie.
Kuipers Glashandel is het vertrouwde adres voor alle glasproducten.
 
 
Kuipers glashandel levert alle vlakglassoorten uit eigen magazijn vanuit Rotterdam-Zuid. Alle bewerkingen, zoals boren, frezen en slijpen van glas worden in eigen werkplaats gedaan. Hierdoor kunnen wij snel en flexibel elke klant bedienen. En natuurlijk glasscherp geprijsd.

Geschiedenis van Kuipers glashandel, hoe het allemaal begon
Kuipers glashandel is al sinds 1794 in handen van vader op zoon. Met de start aan de Grondherendijk in Charlois, meer dan 200 jaar geleden, is de basis gezet voor een dynamisch en modern bedrijf. Met al de 6e generatie in het familiebedrijf is dit trotse bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste glashandels van Rotterdam en omstreken.
Met als basis huis-en scheepsschilder is het bedrijf na ook ''behang en glaswerk'' in de beginjaren 50 zich toe gaan leggen alleen op glas.

Het vervoer voor deze tijd geschiedde toen nog met de fiets en de bakfiets. Met de glasplaatjes voorop in de bak werden in Charlois de glasruitjes voor 3 cent in de kozijnen gespijkerd. Ook op de scheepswerven was Piet Kuipers, de kleinzoon van oprichter Dirk, volop bezig om de vrachtschepen en oceaanstoomers van glas te voorzien.
Het pand aan de Grondherendijk is nog steeds in handen van de familie Kuipers, maar wegens ruimtegebrek is men in 2000 verhuisd naar een grotere locatie, met meer ruimte en een moderne werkplaats. Voorheen kwam het wel voor dat men aan de Grondherendijk eerst de halve voorraad buiten moest zetten om een glasplaat te bewerken en te snijden.
 
217 jaar na de oprichting is Kuipers glashandel, het bedrijf van overgrootvader Dirk en vader Piet, nu onder leiding van Ed en Richard, een servicegericht bedrijf met eigen werkplaats, wagenpark en vakkundige medewerkers, klaar voor elke klus.